Prof. Dr. Herman Wittockx is een zelfstandig organisatieadviseur. Hij studeerde filosofie en organisatiepsychologie aan de KU Leuven en was er twee jaar verbonden aan het Centrum voor Organisatie en Personeelspsychologie. Hij werkte tien jaar als organisatieadviseur o.a. vanuit het International Institute for Organisational and Social Development (IOD). Daarna startte hij PhD-studies in Organisational Behavior aan de Case Western Reserve University (Cleveland, Ohio). Hij maakte er kennis met de benadering Appreciative Inquiry.

Herman Wittockx werkt vanuit the outdoor Appreciative Inquiry methode bij tal van organisatievraagstukken: begeleiding van directie- en managementteams, fusies, opdeling in business units, in-company-opleidingen over samen werken, samen werk organiseren en cultuurverandertrajecten.

Bij veranderingen is de link tussen denken, beslissen en doen belangrijk. Om inzicht en kunde te verwerven in de cognitieve, emotionele en wilsaspecten die een rol spelen, ontwikkelde Herman Wittockx samen met collega's the outdoor Appreciative Iquiry   methode waarbij opdrachten in de natuur dienen als middel om te leren over de kracht van relaties bij organiseren.

1 2 volgende