“Wat is goed organiseren?
In een wereld vol verandering is dat niet meer; alles is onder controle’, maar; alles verloopt op een zinvolle manier

─ Herman Wittockx

Fil(m)osofie

Herman Wittockx, PhD (1956) is CEO of Organisational Behavior Development, zijn praktijk als zelfstandig Organisatieadviseur. Founder of Hubermont Space for Development.

 

Methodiek

Herman heeft vanuit praktijk en theorie expertise opgebouwd in het begeleiden van organisaties. Zijn aanpak is gebaseerd op;

  • Om het heden te veranderen dient men eerst de toekomst te veranderen

  • Organiseren is een optimale balans creëren tussen continueren, veranderen en innoveren

  • Veranderen mét mensen en niet van mensen. Iedereen wordt binnen zijn verantwoordelijkheid- domein aangesproken om de visie te vertalen in relatie en activiteiten netwerken

  • Organiseren is co-creëren

 

Expertise verloop

Opbouw van expertise: Herman studeerde organisatiepsychologie, filosofie en bedrijfskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven.


Na tien jaar ervaring in het begeleiden van verandertrajecten vatte hij zijn Ph.D. studies aan in Organisational Behaviour aan de Case Western Reserve University (Cleveland, Ohio). Hier kwam hij in aanraking met de ‘Appreciative Inquiry’ filosofie. Een benadering die aandacht besteed aan datgene wat energie geeft en die organiseren ziet als een proces van co-creëren eerder dan een probleemoplossend proces.

Dr. Herman Wittockx
Professor & Practitioner

Publicaties

Over de link tussen theorie en praktijk heeft hij verschillende artikelen gepubliceerd. Het boek Appreciative Inquiry, het basiswerk; F.Barrett, R.Fry en Herman Wittockx, Lannoo Campus, 2011, kent een oplage van 10.000 exemplaren.

Bedrijvigheid

In afwisseling met zijn consulting praktijk heeft hij tijdelijke leeropdrachten aan diverse Europese universiteiten vervuld; INSEAD, ( Fontainebleau, Frankrijk) Leti Lovanium (St. Petersburg, Rusland), Leo Kosiminski University of Entrepreneurship (Warschau, Polen); Management Institute Lund (Sweden) Scandinavian International Management Institute (Copenhagen). Universiteit Groningen, Business School Nederland. (Nederland) Antwerp Management School (België)

Space for Development

Het hanteren van de Appreciative Inquiry filosofie om onderzoek te doen naar ‘excellente omgeving voor gezamenlijk leren en ontwikkelen’ leidde tot het ontstaan van een opleidings-accommodatie in de Ardennen. De visie van een ‘Space for Development’ werd werkelijkheid door de renovatie van een oude school (1986) annex boerderij (1894) en stallen. Na vijftien succesvolle jaren werd in 2017 een tweede opleidings-accommodatie bijgebouwd, voor kleinere groepen  (10 Slaapkamers) 
 
Herman is getrouwd met Maggy en samen hebben ze vier kinderen en vijf kleinkinderen. Drie van de kinderen werken samen met hun vader; administratie, coaching met paarden en outdoortrainingen.

Wie is Herman

Contact

herman.wittockx@gmail.com

+32 496 96 03 12

 

Grote Markt 18, bus 8

3200 Aarschot, België

BTW BE 0435.563.949

Veranderen mét mensen

Herman Wittockx © 2020